Hoe lang gaan cederhouten schoenbomen mee?

Als u wilt dat uw hoogwaardige schoenen langer meegaan, moet u schoenspanners gebruiken om hun vorm te behouden, plooien of kreuken te voorkomen en vocht op te nemen.

Cederhouten schoenspanners behoren tot de populairste op de markt, maar schoenspanners van andere houtsoorten werken ook. Maar zijn ze een goede investering? Laten we eens kijken naar enkele veelgestelde vragen over cederbomen, de voordelen ervan, en hoe en wanneer je ze moet gebruiken.

Hoe lang gaan cederhouten schoenspanners mee?

Cederen schoenspanners gaan eeuwig mee, maar u moet het ceder jaarlijks nieuw leven inblazen door de boom te schuren met korrelig schuurpapier om de geur op te frissen, de nerf te openen en te voorkomen dat motten uw schoenen aanvallen. Het gebruik van cederolie op de blokken helpt ook bij de geur.


Wat zijn de voordelen van het gebruik van cederhouten schoenspanners?

Cederhout absorbeert niet alleen het vocht uit uw schoenen en beschermt hun vorm, maar heeft ook antibacteriële eigenschappen en een natuurlijke, aromatische geur. Het schrikt ook insecten en motten af.

Als u wilt dat uw schoenen langer meegaan, lekker ruiken en niet worden aangevallen door beestjes, is een cederhouten schoenspanner een noodzakelijke aankoop.

Heb ik voor elk paar schoenen een paar bomen nodig?

Ideaal, ja. Aangezien u vrij goedkoop cederhouten schoenspanners kunt kopen, is er geen reden om niet voor elk paar schoenen van hoge kwaliteit een paar schoenspanners te hebben.

Als u echter een paar schoenspanners wilt laten rouleren tussen meerdere paar schoenen, houd er dan rekening mee dat schoenen een volledige dag (24 uur) in de schoenspanners moeten blijven om uit te rusten na het dragen.

Hoe vaak moet ik schoenspanners gebruiken?

U moet schoenspanners gebruiken na elke slijtage, indien mogelijk. Nadat u uw schoenen heeft uitgedaan, laat u ze 20 minuten luchten en plaatst u de schoen. bomen en laat ze minstens 24 uur rusten voor het volgende dragen.

Drogen schoenen beter in een cederhouten schoenenboom dan in de open lucht?

Ja. De gemiddelde relatieve luchtvochtigheid binnenshuis is ongeveer 40-50%, wat betekent dat er veel waterdamp in de lucht zit en dat uw schoenen veel beter drogen met een cederhouten schoenspanner.

De ceder neemt het vocht uit de schoen en uit de omringende lucht veel sneller op dan de snelheid waarmee de vochtige lucht in uw schoenen normaal gesproken wordt vervangen door de lucht buiten uw schoen.

Zijn plastic schoenspanners een goede vervanging voor cederhouten schoenspanners?

Nee. Plastic heeft niet dezelfde eigenschappen als cederhout of of welke houtsoort dan ook. Plastic schoenspanners zijn niet in staat om vocht, dus ze voorkomen geen schimmel of meeldauw, hebben geen anti-bacteriële en voorkomen niet dat je schoenen gaan stinken.

Ze behouden de vorm van de schoenen en wegen weinig, dus ze zijn ideaal voor op reis om te voorkomen dat uw schoenen worden geplet in een koffer. Maar voor langdurige verzorging moet u cederhout gebruiken.